• Zápis do 1. ročníka

          • Dátum zápisu : 8. - 9. apríla 2024 .

            Čas: 14,30 - 17,00.

            Miesto zápisu : Budova školy.

            Spôsob podania prihlášky:

            Pred zápisom vypíšte elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na školskej webovej stránke: https://zszbteplicka.edupage.org/register/  Súčasťou elektronickej prihlášky je aj tlačivo Spojené vyhlásenie rodičov, ktoré vypíšete v prípade, keď na zápis príde iba jeden z rodičov.  Podľa § 144a ods. 1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.  

            Prihlášku si môžete vytlačiť doma alebo Vám ju vytlačíme v škole pri zápise. Ak by mal niekto problém vypísať prihlášku elektronicky, v deň zápisu ju vypíšete v škole.

            So sebou si prineste rodný list dieťaťa a občiansky preukaz.

            Ak máte záujem o školský klub, vypíšte aj nasledovnú prihlášku. Prihláška

            Pri zápise vyberáme aj peniaze 20 € na pracovné zošity, nakoľko v týchto mesiacoch sú akciové ceny.

            Akékoľvek otázky ohľadom zápisu dieťaťa vám radi zodpovieme na telefónnom čísle :  

            041 59 82 174

            mobil: 0901 704 264

             

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • 22. marec bol vyhlásený za Svetový deň vody, ktorý sa oslavuje od roku 1993. Ochrana čistoty vôd je nevyhnutná a týka sa každého človeka.

            Deň vody sme si pripomenuli aj na našej škole. Triedy sa “zahalili“ do modrej farby a namiesto džúsov sa pila čistá voda. Triedni učitelia 1. stupňa si pripravili pre žiakov rôzne aktivity, prostredníctvom ktorých sa informovali o nenahraditeľnosti vody.

        • Krížová cesta pre deti
          • Krížová cesta pre deti

          • Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami sme sa spoločne v našom kostole pomodlili krížovú cestu pre deti. Jednotlivými zastaveniami nás sprevádzali najmä deti pod vedením svojho triedneho učiteľa. Každé zastavenie nám bližšie priblížili rôzne symboly ako napríklad klince, drevo, cestovný pas, kameň, povraz, fotka ženy s dieťaťom a iné., ktoré sme prinášali pod kríž. Kríž bol posiaty piatimi farbami, ktoré predstavovali kontinenty. Biela – Európu, žltá – Áziu, modrá – Austráliu, červená – Ameriku a zelená – Afriku. V týchto farbách sme prišli aj oblečení, aby sme sa nielen vnútorne - modlitbou, ale aj zvonka priblížili všetkým, za ktorých sme sa tento deň modlili.

        • Deň Downovho syndrómu
          • Deň Downovho syndrómu

          • Vo štvrtok 21.marca sme si pripomenuli deň Downovho syndrómu. Je to deň, keď si v škole obliekame rôzne ponožky, aby sme tým preukázali, že súcitime s takýmito ľuďmi a že nám nie sú ľahostajní. O tomto postihnutí nám viac porozprávala pani doktorka Bolčeková, ktorá pracuje na genetike v Žiline, kde skúma ľudské bunky a stretáva sa aj s týmto postihnutím. Príčinou Downovho syndrómu je nadpočetný 21.chromozóm, ktorý vznikol pri delení pohlavných buniek.

            Prednáška bola veľmi zaujímavá, obohacujúca a dozvedeli sme sa veľa nových informácií. Ďakujeme za ochotu, zodpovedanie našich otázok a aj za odmeny, ktoré získali najpozornejší žiaci.

        • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok
          • Okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok

          • Dňa 21.3.2024 (štvrtok) usporiadal Školský šport majstrovstvá okresu vo vybíjanej na ZŠ Martinská a Varšavská. Turnaja sa zúčastnilo 16 družstiev z celého okresu Žilina. Naše dievčatá: Michaela Šugárová, Rebeka Verčíková, Vanesa Cínová, Nela Sotolárová, Nela Mráziková, Nikola Faturová, Nina Šeligová, Viktória Janíková, Timea Gazdíková, Nela Bušiková, Sandra Holeščáková a Ester Martinková mali v skupine za súperov ZŠ Gbeľany, ZŠ s MŠ Divina a ZŠ s MŠ Višňové. Všetky 3 zápasy vyhrali.

            V boji o finále sa stretli so susednou školou ZŠ s MŠ Teplička nad Váhom. V tomto derby tiež podali výborný výkon, vyhrali a postúpili do finále. Vo finále prvý polčas prehrali 4:10 a druhý vyhrali 7:6, teda celkovo 16:11. Skončili na výbornom 2. mieste. Dievčatá gratulujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

             

        • Otvorená hodina pre predškolákov
          • Otvorená hodina pre predškolákov

          • V dňoch 19. a 20.3.2024 zavítali do našej školy deti z materskej školy spolu s ich pani učiteľkami. Privítali ich smelí prváci, ktorí im ukázali, čo ich bude čakať v septembri, keď nastúpia prvýkrát do školy. Predškoláci si vyskúšali písanie na tabuľu, prácu na interaktívnej tabuli a prváci im zasa predviedli, ako sa naučili čítať, písať a počítať. Veríme, že deti strávili príjemný čas so svojimi kamarátmi a stanú sa z nich tiež šikovní prváci. 

             

        • Návšteva u pána starostu
          • Návšteva u pána starostu

          • Žiakov 3.A triedy milo privítal 20. marca na obecnom úrade pán starosta Viliam Mrázik. Tretiaci sa učili na vlastivede o svojej obci, a tak si svoje nadobudnuté vedomosti vďaka otvorenému dialógu plného otázok obohatili ešte o mnoho ďalších zaujímavých informácií o Tepličke. Pán starosta porozprával žiakom aj o histórii Tepličky nad Váhom napr.: o prvej písomnej zmienke, o majiteľoch kaštieľa, o patrónke našej školy Žofii Bosniakovej, ale aj o obyvateľstve, rozlohe a o premenách Tepličky v súčasnosti. Venovali sme sa aj téme separácie odpadov a ochrany životného prostredia vo svojom okolí. Okrem toho sa žiaci dozvedeli aj potrebné informácie o klientskom centre a o jednotlivých kanceláriách, ktoré sa nachádzajú na obecnom úrade a o zasadnutiach obecného zastupiteľstva.

            Zavítali sme aj do kancelárie pána starostu, kde si žiaci mohli pozrieť insígnie a obecnú kroniku, v ktorej našli zapísané aj svoje mená, keď boli ešte ako malé bábätká slávnostne uvítaní medzi občanov Tepličky nad Váhom. Deti mali jednu veľkú požiadavku na pána starostu – či by opäť nemohla fungovať reštaurácia Kohút, kde si užívali príjemnú atmosféru, keď sa mohli hrať na ihrisku a popritom si aj vyhryzkávať pizzu a pod. Pán starosta má vo svojich plánoch splniť aj takéto detské požiadavky, čas ukáže, čo bude možné...

            Pánovi starostovi ďakujeme za vzácne poznatky o našej obci a tiež aj za jeho čas, ktorý bol ochotný venovať nám deťom.

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • ..ak budeš na mňa dávať pozor, poučíš sa, a keď sa mi mysľou venuješ, staneš sa múdrym. (Sirach 6,33).

            Dnes, 21.03.2024 sa naše dievčatá zúčastnili  dekanátneho kola Biblickej olympiády. Naše žiačky Nela Margetáková, Michaela Vitálošová a Shanaya Mária Svobodová preukázali, že svojou oddanosťou k čítaniu Písma získali hlbšie pochopenie Božieho slova, ktoré ich posilnilo aj na dnešnej súťaži.

            Ich cesta k úspechu nebola ľahká. Vynaložili obrovské úsilie a nasadenie, aby lepšie porozumeli Božiemu slovu.

            Dievčatá nám priniesli nielen radosť, ale aj veľké povzbudenie pre ďalšie roky. Je to príklad toho, že Božie slovo je nevyčerpateľným zdrojom múdrosti a inšpirácie pre každého, kto sa k nemu obráti s otvoreným srdcom a mysľou. Nech tento úspech posilní ich vieru a nech naďalej inšpirujú nie len seba navzájom, ale aj ostatných v poznávaní pravdy.

        • Podeľme sa!
          • Podeľme sa!

          • Naši učitelia sa opäť tento rok zapojili do akcie Podeľme sa a prispeli sladkými dobrotami. Aj naše deviatačky v rámci techniky sa s radosťou zapojili a upiekli chutné koláče.

          • Oznam

          • Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna

             

            Riaditeľka Základnej školy Žofie Bosniakovej, Školská 18, 013 01 Teplička nad Váhom v súlade so zákonom 245/2008Z.z. o výchove a vzdelávaní § 150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje žiakom 5. – 8. ročníka z dôvodu Testovania 9  dňa 20.3.2024  riaditeľské voľno. V tento deň sú žiaci odhlásení aj z obeda.